15 december 2010

Över Atlanten i plåtkråka

Nya kyrkogården i Köping, Januari 2009
Foto: Pontus Jönsson
Inget slår känslan på avmönstringsdagen när man får kila ner för fallrepet med packningen i högsta hugg...på den matros som bär ner den. Vår avmönstringsdag blev dock en dag förskjuten i förhållande till grundplanen. Meningen var att våra avlösare skulle anlända på lördagskvällen och efter någon timmas avlämning skulle vi dra till ett hotell för att spendera natten där innan flyget gick hem på söndagen. Våra avlösare fastnade dock i immigrations i Washington och när de väl kom fram till gaten var planet till Portland rejält försenat. Så på grund av deras sena ankomst fick de ta hotellrummen i stället och vi sov ombord. De kom sen på söndagmorgonen för en pratstund och vi åkte sen direkt till flygplatsen.

Det flaggades för oväder i Washington och stora förseningar. Flera av New Yorks flygplatser var redan stängda. Så vi blev lite oroliga. Det visade sig dock att vårt plan till Frankfurt var i tid och något oväder såg vi aldrig till.

Så efter en 7.5 timmar lång flygning över Atlanten landade vi Tyskland för att byta plan till Stockholm. Den svåraste biten att ta sig visade sig vara sträckan Arlanda - Köping. Jag gick till SJ's disk på Arlanda för att köpa biljett hem. Jag fick då buss till Bålsta och vidare till Köping med tåg därifrån. Så långt allt bra. Det var bara det att tåget var inställt. Vid det laget började det närma sig 24 timmar sedan jag sov sist så jag var rätt trött. Jag ringde helt enkelt lillsyrran som kom och hämtade mig i Enköping dit jag fick åka gratis av den snälla busschaffisen.

Det behövs kanske inte förklaras närmare att det var jävligt skönt att komma hem!

Här i Köping är det vinter och det är väl dags för mig att dyka ner i källaren och hämta upp lådan med julpynt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar