02 december 2010

På väg norrut mot Canada

Corner Brook, Newfoundland
Foto: Pontus Jönsson
SÖDER OM NOVA SCOTIA, CANADA
2010-12-02, kl 17:00 svensk tid


Vår nästa lastningshamn är ett välkänt Gorthon-paradis och vi siktar med att vara till kaj för att börja lasta på lördag morgon. Normalt hade vi gått tillbaka över Atlanten igen och mönstrat av när rundresan var fullgjord men så blir inte fallet nu. Detta beror på två saker, dels mönstrade vi ju på under varvsvistelsens första dagar vilket ledde till att vi varit ombord nästan två veckor innan resan hade börjat. Dels beror den stundande julhelgen som vi i den här delen av besättningen får fira hemma i år. Dessutom är det inte ens för Europa vi lastar i Corner Brook utan för en resa ner längs USA's ostkust. Det är Portland, Maine och Newport News, Virginia, som står på schemat.

Längre än till Portland kommer inte jag dock eftersom vi där mönstrar av.

Vädret är helt okej om än lite grått och trist. Jag hoppas att Newfoundland bjuder på härligt väder under lastningen.

I övrigt är det långa dagar med ballastbyte, dokumentation, uppdaterade lastspecifikationer som kräver uppdaterad lastplan, spoltest av lastluckor och så naturligtvis vill man hinna med ett blogginlägg lite då och då. I morgon ser jag fram emot en ganska lugn dag för att ladda batterierna innan ankomst Corner Brook på lördag morgon.

Justja, jag kan också avslöja att jag under de senaste månaderna gått i bilbytartankar. Nu under Atlantresan var det så dags att uttnyttja den moderna tekniken till fullo och förhandla med en bilhandlare via mejl. Efter ett par turer med ändrad utrustningsnivå och bud åt höger och åt vänster kom det till slut en siffra jag kunde tänka mig att acceptera. Så jag har nu lagt en beställning på en ny Volvo V60 T6 AWD R-design. Ska bli riktigt roligt att ta leverans av denna skapelse (som kan beskådas nedan).

1 kommentar: