21 januari 2011

Dimmigt i "krondiket"

Det är dimmigt i Kielkanalen idag
Foto: Pontus Jönsson
KIELKANALEN, TYSKLAND
2011-01-21, kl 12:45 svensk tid


Så är man åter ombord igen efter en påmönstringsresa i bil genom Sverige och Danmark för att slutligen nå målet, Lübeck i Tyskland. Lasse hämtade upp mig i arla morgonstund igår och tillsammans körde vi ner mot Åled för att plocka upp Mats. Där bjöds på kaffe och, till min stora förtjusning, semla!

Strax efter 19 gled vi genom grindarna vid Nordlandkai och möttes av beskedet att fartyget var så gott som färdiglastat och avgången var satt till 22:00. Så efter en kort avlämning tog våra avlösare bilarna tillbaka mot Sverige och vi satte fart mot Zeebrugge via kanalen.

Det är inte mycket man ser för stunden eftersom en tät dimma ligger över Nord-Ostsee Kanal, som populärt kallas Kielkanalen. Vi har kommit halvvägs i vår kanalpassage och slussar väl ut i Brunsbüttel framåt middagstid. Sen är det sakta fart mot Belgien där lossningen drar igång på måndag.

2 kommentarer:

  1. Jäklar, jag hann inte titta på er i webbkameran i Rendsburg. Spelade dom "Du gamla du fria" när ni passerade?

    SvaraRadera
  2. Skojig funktion detta med att kunna följa er "live". Tittade precis och positionen vad uppdaterad bara tre minuter tidigare. Mycket trafik framför er som det såg ut. Hoppas du har det gött och att du får en fin tur! Hörs! Henrik

    SvaraRadera