27 januari 2011

Jag har blivit utmanad

Min skrivarlya ombord i mitt kombinerade kontor och vardagsrum
Foto: Pontus Jönsson
ENGELSKA KANALEN
2011-01-27, kl 12:00 svensk tid


Jag blev utmanad av Lina häromdagen med en uppmaning som låter som följer: Nu är jag väldigt nyfiken. Hur ser era skrivarlyor ut? Hur ser det ut där ni funderar ut alla visdomar? Jag inser att de kanske är lite varstans men var är er hemma-hörna? Jag uppmanar alla att visa sin skrivarlya men för att få igång det hela så utmanar jag 5 bloggar.

Jag antar utmaningen åtminstone till hälften, jag visar ovan upp min skrivarlya ombord men utmanar inga nya specifika bloggare. Här brukar jag sitta och knåpa ihop blogginläggen ombord. Det är i alla fall nära till jobbet kan man säga. Privatlivet på datorn till höger och när det sen är dags att jobba vinklar jag bara stolen lite till vänster och vips är man på jobbet!

Vi lämnade Zeebrugge igår kl 18:00 och passerade Dover Strait under min vakt igår kväll. Allt såg väldigt lugnt ut när jag närmade mig det smalare partiet som också är livligt trafikerat av färjor. Det kom en färja från franska sidan men eftersom den kom från babord så är hon väjningsskyldig. Så plötsligt kommer det ut en färja från Dovers hamn, tätt följt av ytterligare en och en till efter det och sist men inte minst en fjärde färja. Dessa kommer alltså från styrbord och då är det min sak att agera. Så jag fick anpassa farten lite för att sen utan problem ta mig mellan färja 2 och 3.

Vädret på Atlanten ser hyfsat ut och vi hoppas kunna få en bra överfart mot United States.

2 kommentarer:

 1. Du har ju åtminstånde rejäja ventiler så utsikten borde ju vara godkänd.

  Mässkalle

  SvaraRadera
 2. Såg Fighter in action på vesseltracker, fint litet klipp.
  http://images.vesseltracker.com/images/video_popup.html?youtube_id=J_4XpNDDlas

  /Johan

  SvaraRadera