23 januari 2011

Sista lastningshamn innan Atlantöverfarten

Vi är ensamma i Wielingendok denna söndag
Foto/Redigering: Pontus Jönsson
ZEEBRUGGE - RORO 142, BELGIEN
2011-01-23, kl 15:20 svensk tid


Transiten genom Kielkanalen gick smärtfritt och tolv timmar efter att vi tagit lots vid Kiel Lighthouse kunde vi släppa lots vid Elbes mynning. I samband med detta gick vi ner på en maskin för att sakta men säkert ta oss ner till Zeebrugge för ankomst söndag morgon.

Det är lustigt hur fort man kommer in i lunken ombord igen, var och en hittar in i sina respektive roller på en gång och arbetet löper på utan knussel. Det känns nästan som om att man aldrig varit ledig. Det är ju naturligtvis en sanning med modifikation, jag känner mig inte trött och utmattad på det viset utan det jag menar är att när man har gått in i överstyrmansrollen så känns ledighetsrollen lika avlägsen som överstyrmansrollen känns när man kommit hem igen. Om ni förstår vad jag menar.

Vi knöt fast här i Belgien på förmiddagen och har efter lunch hunnit avverka en livbåtsmanöver. Lastningen drar igång i morgon bitti och när sedan all last är ombord framåt tisdag kväll så lyfter vi rampen och drar oss över Atlanterhavet igen. Hur väder och vind ser ut därute kommer jag med all säkerhet få anledning att återkomma till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar