18 januari 2011

Stundande påmönstring


Igår ringde befälhavare Brzezinski från TransFighter och meddelade att det var dags att börja provpacka för nu stundar påmönstring. Det blir avlösning nere i Lübeck på torsdag vilket betyder att Lasse, sin van trogen, kommer och hämtar mig medelst hyrbil på torsdag morgon. Tillsammans drar vi ner genom Sverige, hämtar upp Mats i Åled innan vi når första delmålet Helsingborg. Där delar patrullen upp sig i två bilar och fortsätter sedan färden genom Danmark, efter en kort färjetur över Sundet, för att via färjan över Fehmarn Belt ta sig till Nordlandkai i Lübeck. En helt vanlig påmönstringsresa alltså. Som ni kan se på kartan ovan är TransFighter just nu (18/1 kl 13:40) på sydgående mellan Gotska Sandön och Gotland.

Jag har lagt till en ny funktion i högerkanten på bloggen. Det är en knapp liknande den till vänster där man genom att klicka på den kommer att komma till en kartbild med TransFighters aktuella position. Kartan öppnas i separat fönster och tjänsten tillhandahålls av AIS-sajten MarineTraffic. Förutsättningen för att positionen skall visas är att TransFighter är inom räckvidd för en AIS-mottagare som i sin tur måste vara anknuten till just MarineTraffic. Antalet mottagare växer för varje dag. Ute på Atlanten kan vi dock inte följas via den tjänsten. Kommer det inte upp en "pratbubbla" med bild på TransFighter och det gröna spåret som visar hur vi åkt så tyder detta på att fartyget är utom räckhåll och då visas bara den senaste kartbilden man visade på just den datorn.

Jag kommer precis som vanligt att lägga en länk till vår aktuella position i varje inlägg jag gör från fartyget. Den positionen matar jag in manuellt och därför kan den också visas ute på Atlanterhavet. För att komma åt den kartan klickar man på länktexten som inleder varje inlägg, se bilden till höger.

Så nästa gång vi hörs är jag ombord för sju nya veckor ombord på TransFighter!

1 kommentar: