17 februari 2011

Avgång framåt natten

TransFighter till kaj vid pappersbruket i Corner Brook
Foto: Mats Elofson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND
2011-02-17, kl 16:30 svensk tid (12:00 lokal tid)Dagarna börjar se ganska lika ut och det är inte mycket utöver det vanliga som sker här i Corner Brook. Klockan ringer för överstyrman kl 06:45 och jag klär då på mig för att gå ner till förmanskontoret på kajen. Där får jag reda på hur mycket vi fått ombord under natten och lägger upp strategin för dagen.

Däremot hände något utöver det vanliga i förrgår kväll när jag plötsligt hör en skånsk stämma på walkie-talkien som undrar om jag är vaken. Till saken hör att vi inte har några skåningar ombord, vilket först förbryllade mig lite. Jag kom sedan på att rösten tillhörde Tobias som är skeppare på ett tidigare svenskt fartyg, THEBELAND, som nu går i charter för Oceanex mellan St John's-Halifax-Corner Brook. Sjöfartsvärlden är bra liten ibland.

Det ser ljust ut för avgång framåt kvällen och då styr vi båten ner till staterna igen, närmare bestämt Portland, Maine.

3 kommentarer:

 1. Hej Pontus.
  Vad är kostnaden för en resa över atlanten med ett fartyg av Transfighters storlek?
  Då menar jag bränsle och avgifter för lots osv?

  Hälsningar Thomas

  SvaraRadera
 2. Hallå där!

  Det är tyvärr siffror som vi aldrig ser ombord i båtarna. Jag kan säkert komma med en gissning men det är ingen idé att jag spekulerar hej vilt :)

  //Pontus

  SvaraRadera
 3. Hehe tack ändå.
  Kan dock tänka mig att det går på en hel del.

  Hälsningar Thomas

  SvaraRadera