23 februari 2011

Framme i Virginia

Newport News Marine Terminal
Foto: Pontus Jönsson

NEWPORT NEWS MARINE TERMINAL, VIRGINIA, USA
2011-02-23, kl 16:45 svensk tid (10:45 lokal tid)En riktigt fin resa ner längs kusten till Newport News har vi haft. Inte svårt att vara sjöman i såna lägen. Några Rätvalar råkade vi inte heller på, däremot en och annan fiskebåt som självklart ska ligga mitt i vägen. Tänk om folk kunde sluta äta fisk så att de där gynnarna inte har något ärende ute på havet.

Vi hann in före hangarfartyget och knöt fast vid Newport News Marine Terminal klockan 05:20 lokal tid. Senast jag var här var under min sista resa ombord på Alida Gorthon i augusti 2006. Ett och annat välbekant ansikte bakom truck-rattarna är det allt. 2004 besökte jag också sjöfartsmuseét här i samband med att jag hälsade på syrran som var Au-Pair i Vienna utanför Washington. Familjen hon bodde hos hade vänner på Virginia Beach så vi följde med dem ner på en liten semester vid kusten.

Nu börjar jag skönja avmönstringen vid horisonten. Vi går upp till Trois Rivieres efter Newport News, därefter till Corner Brook. Som planeringen är just nu åker vi hem från just Corner Brook runt 9 mars. Ungefär två veckor kvar ombord alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar