03 februari 2011

Mammutstormen

Inga mammutar i sikte än så länge
Foto: Pontus Jönsson
828 SJÖMIL KVAR TILL LOTSPLATSEN (CAPE HENLOPEN)
2011-02-03, kl 16:00 svensk tid (12:00 lokal tid)


Det har de senaste dagarna varit en del skrivet i media om den storm som drog fram över USA de senaste dagarna, Mammutstorm kallar man det visst av någon anledning. Nu har lågtrycks-snurran dragit ut över Atlanten och vi möter den just nu. Vi har naturligtvis vetat om detta några dagar och tagit sikte lite längre söderut än vanligt för att undkomma den värsta vinden och sjön som denna storm för med sig. Så även om de sydvästliga vindarna pumpar upp varm och fuktig luft till oss och temperaturen är goda +20°C så stannar man helst i hytten eftersom det blåser som tusan utanför ventilen.

Den kommer dock dra över tämligen fort och redan i morgon bitti borde vi ha trevligare utomhusklimat.

På söndag kväll lokal tid räknar vi med att knyta fast i Philadelphia för att på måndag morgon börja lossa våra pappersrullar. Efter Philadelphia kommer det att bära iväg upp till Corner Brook för lastning ner på US East Coast igen. Portland, Maine, och Newport News, Virginia, står på schemat.

Nu blir det en stunds vila innan det är dags att följa Brynäs och IVH's bravader via nätet, tätt följt av den sedvanliga ärtsoppan. Det är ju alltså torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar