09 februari 2011

På väg mot nästa hållplats

Philadelphia by night
Foto: Pontus Jönsson
PÅ RESA TILL CORNER BROOK
2011-02-09, kl 18:00 svensk tid (12:30 lokal tid)


När sista rullen gick över rampen hade klockan slagit 18 på tisdagskvällen och vi kunde en timma senare lämna ljusen från USA's, till folkmängd räknat, 6:e största stad akter om oss. Vi klarade oss undan nederbörd men vid avgången bjöds det på en isande kall vind och några minusgrader. Det är väl i och för sig bara att vänja sig eftersom Corner Brook, dit vi är på väg nu, också har rejäl vinter.

På vägen ut hade vi ett fartyg framför oss, som plötsligt varskodde att deras huvudmaskin stoppat. Vi saktade ner och förberedde oss för att hålla an akter om henne men snart nog fick de igång maskin igen. Senare rapporterades att det var maskinchefen som skulle stoppa bogpropellern men av någon anledning stoppade huvudmaskin istället. US Coast Guard beordrade fartyget till ankarplats istället för att få fortsätta mot sin destination. Jag antar att "Chiefen" fick sina fiskar varma.

Vi kunde dock lugnt fortsätta vår flodresa och lotsen släpptes nere vid "Harbor of Refuge" nån timma efter midnatt. Vi kunde vakna upp till en fin men kylig dag idag, vilket inte bekommer mig för stunden eftersom jag ändå får tillbringa större delen av dagen nere i ballastkontrollrummet.

3 kommentarer:

 1. Hej Pontus, Följer din blogg med stort nöje. Arbetade på Ada för länge sedan och det är verkligen roligt att återse samma trad genom dig! Gjorde ett kort inlägg om din blogg i våran och länkade till dig. Jag hittade en bild i Google Earth Streetview där Transfighter faktiskt ligger och Lossar.
  Behöver väl knappast tala om för dig var om du ser bilden

  Med vänliga hälsningar
  Andreas
  www.thesummit.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Hej Andreas!

  Det var skoj att du hittade hit då. Alltid kul att få respons från sjöfolk. Vad seglade du som ombord i Ada?

  Ha det gott!

  //Pontus

  SvaraRadera
 3. Hej igen Pontus,
  Jag seglade faktiskt både som matros och styrman på Ada.
  Idag är jag på hemmafront och sköter familjeföretaget... Hoppas du har möjlighet att kolla bilden i min blogg. På min tid fanns ju som sagt inte internet i fartygen, vi fick på sin höjd en GPS position var 12 timme...
  Kör försiktigt och hälsa Gorthons Rio de Janeiro!!

  //Andreas / Strandbaden Höganäs

  SvaraRadera