15 februari 2011

Snöstorm och isgata


Snö och is dominerar vår vardag på Newfoundland
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND
2011-02-15, kl 16:15 svensk tid (11:45 lokal tid)Visst ligger vi fortfarande kvar vid pappersbruket i Corner Brook. Lastningen går sakta men säkert framåt och vi ser i alla fall någon form av slut på den här liggetiden. Avgång torsdag är nog ett hett tips.

Under natten drog det in en snöstorm som levererade en hel del "lappmögel". Något som jag delvis skottade bort under morgonen men man kan nog vara säker på att det kommer nytt snart igen. Fast det här är ju vardagen hemma i Sverige också har jag förstått. Kan ju heller knappast anses vara unikt med tanke på att vi befinner oss i mitten på februari. Skitvädret vi tog oss igenom i Cabot Strait på vägen upp hit har också satt sina spår i form av ned-isning av de förliga partierna.

Stuveriet jobbar på dygnet runt här men genom att ligga på förkant med ballasthantering och instruktioner till styrmän och förmän så brukar det gå bra att få en hyfsat god nattsömn ändå. Värre är det för våra 2:e styrman som går lastvakt i rummet "6 om 6" dvs 6 timmar arbete följt av 6 timmar vila. Så håller det på dygnet runt. Det sliter på kroppen och jag kommer ihåg själv från min tid som 2:e styrman att man var ganska seg i kolan efter ett par dagars jobb på det viset. Det är ganska skönt att det inte är så många stuverier som kör dygnet runt längre.

Nu är det dags att bege sig ner till däck 6 för lunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar