09 mars 2011

Downtown Corner Brook


Corner Brook, Newfoundland
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK PULP & PAPER, NEWFOUNDLAND
2011-03-09, kl 20:40 svensk tid (16:10 lokal tid)Det blåste rejält när vi gled in i Bay of Islands så det var skönt att komma lite i lä för den ilskna sydliga vinden. Fast termometern var desto mer behaglig att läsa av: +11°C klockan 23 på kvällen. Sen tog vi lots och kunde knyta fast vid pappersbruket kl 04:00 igår morse. Då visade fortfarande termometern +9°C.

Vi hade vissa internetproblem på vägen in och i tät kontakt med ShipEquip i Norge så fick jag, i egenskap av IT-ansvarig ombord, försöka lösa dessa problem. Det innebar bland annat ett par besök upp i antenn-domen vi har på toppbryggan för att kontrollera vissa komponenter. Till slut lyckades vi få samtliga gröna lampor att lysa vilket betydde att kontakten med omvärlden var säkrad för ytterligare ett tag framför mig.

Medan jag var uppe i antennen började det åter blåsa och kyligare blev det för varje sekund. Vid lunchtid var det plötsligt -4°C. Snabba väderväxlingar här på "The Rock" som de själva kallar ön.

Idag efter lunchen tog jag en promenad på stan. Jag behövde nämligen uppsöka en urmakare för att byta batteri i avmönstringsklockan. Så jag kan passa tiden till flyget ordentligt ;) Det var lite bistert men det är alltid skönt med en uppfriskande promenad, även om det inte finns speciellt många trottoarer här. Det är mest tänkt att man ska åka bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar