15 mars 2011

Hemresan

Foto: Niklas Alm
Sitter och skriver detta hemma i lägenheten i Köping och det är som vanligt lika skönt att vara hemma.

Hemresan kunde ske planenligt eftersom alla avlösare kom med sina respektive plan som de skulle. Så våran skjuts till Deer Lake flygplats kom och hämtade oss kl 11 vid fallrepet. Vi hade gott om tid att checka in på den lilla trivsamma flygplatsen och kunde sedan flygas ner till Halifax i en DeHavilland Dash 8-100. Väl nere på marken i Halifax gjorde vi oss ingen större brådska eftersom vi hade närmare 9 timmar att "slå ihjäl" där. Det skedde genom att äta och umgås lite samt ett visst inslag av shopping.

När klockan närmade sig midnatt rullade en Air Canada Boeing 767-300ER ut på rullbana 25 och kort därefter lämnade vi Nova Scotia under oss. Resan över Atlanten hade således påbörjats. En klar fördel med sträckan Halifax-London är att flygtiden bara är strax under 6 timmar. Det gör stor skillnad jämfört med 8 - 9 timmar som det annars kan bli om man flyger från Washington eller Chicago.

Vi ankom London-Heathrow några minuter sena och detta naggade vår redan knappa marginal (60 minuter) i kanten. Det visade sig dock vara gott om tid i slutändan. Ingen större kö i säkerhetskontrollen och god fart genom terminalen gjorde att vi bordade SAS-kärran till Stockholm med flera minuter till gott. Däremot visade det sig när vi väntade vid bagagebandet att våra väskor inte hunnit med. Jag var inte så ledsen för det eftersom jag slapp släpa den stora väskan med mig hem.

Via Arlanda Express till Stockholm Central skulle jag ta mig hem till Köping. Det visade sig dock bli mer problematiskt än väntat. På grund av en olycka fick vi evakueras vid Häggviks station och sen fortsätta resan med taxi till Centralen. Det gjorde att jag missade det tåg jag bokat biljett till men hann gott och väl med tåget som avgick en timma senare.

Som sagt skönt att komma hem efter ett långt dygn på resande fot. Bilen hämtade jag ut i Örebro igår också och det kommer säkert att komma en liten recension framledes. Betyget så här långt är alltjämt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar