24 mars 2011

Ny kamera inhandlad

CELIA i Köpings hamn, mars 2011
Foto: Pontus Jönsson
Det blev affär, och det blev den extrem-zoomande Nikon P500 som mitt val föll på. Jag tänkte försöka hårdtesta den de närmsta dagarna medan "ångerveckan" fortfarande finns. Så här långt verkar det lovande. Den ger onekligen goda möjligheter att komma nära objekten fast på långt håll så att säga. Naturligtvis blir inte resultatet lika bra som min systemkamera men det var ju heller inte syftet. Det är inte en ersättare jag söker utan ett komplement som fyller mina ombord-foto-behov.

De senaste dagarna har såklart också spenderats till stor del i nya bilen, för att känna den på pulsen, och det har bland annat blivit några utflykter till Västerås och på småvägarna runt Köping. Bilen är en fröjd att köra och jag som tidigare varit motståndare till automatlåda (jobbat efter devisen "kan växla själv") får krypa till korset och medge att det är smidigt. Det enda jag hittat på minus-sidan är att det stänker väldigt mycket längs sidan och på akterkant, minsta lilla vattenpöl lämnar stora spår på dörrarna. Så ni som känner mig och vet att jag vill ha bilen ren och fin förjämnan inser att det kommer spenderas många timmar med högtryckstvätten för herr Jönsson framöver.

Fler omdömen om bilen kommer säkerligen fällas i kommande inlägg. Nu ska jag i stället ladda för våffeldag i morgon och helgens kryssning till Åland. Jag kan helt enkelt inte få nog av att åka båt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar