15 april 2011

Assisterat min fågelskådande far

Trana
Onsdagskvällen såg lite mer annorlunda ut än vanligt. Farsan behövde ta en sväng för att inspektera de holkar han är ansvarig för uppe i skogarna norr om Kolsva. Holkarna är tänkta att ackommodera Pärlugglor och för att kunna avgöra om det är någon häckning på gång så inspekteras holkarna med jämna mellanrum. Han frågade då om jag ville göra honom sällskap och eftersom jag inte hade något annat på agendan så packade jag ner kameran och följde med.

Storskrake
Några ugglor fick vi tyvärr inte syn på men lite andra exemplar ur den svenska faunan berikade vår utflykt. Ett tranpar kunde siktas liksom en Storskrake-hona vid Rölö-sjön.

Fåglar av mer metallisk och hårdsmält karaktär höll jag sen utkik efter igår när jag tog mig upp till Arlanda flygplats i strålande solsken för lite "Flight-spotting". Just nu sitter jag och gallrar bland de över 600 bilder jag tog men efter lite redigering och sortering kommer det upp ett inlägg med ett axplock av dessa "plåtkråkor" också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar