16 april 2011

I flygande fläng på Arlanda

SAS Boeing 737-800 lyfter från bana 08
I torsdags tog jag en utflykt upp till Arlanda och ägnade mig åt lite fotografering. Jag gillar ju att fota och jag har visst intresse av flygplan så det lämpar sig synnerligen väl att kombinera dessa båda aktiviteter. När jag kom upp åkte jag direkt till lastpallarna vid bana 26 eftersom det är dit jag hittar bäst. Som vindarna var under stora delar av dagen använde man bana 08 för start vilket gjorde att det inledningsvis var starter jag fick fokusera på.

Icelandair Boeing 757
Jag bestämde mig sen för att försöka hitta någon bra plats vid banänden vid 01L och det gjorde jag också. Där fanns en liten parkering där jag kunde ställa bilen för att sen promenera ett stycke bort mot en höjd där jag sen stod mest hela dagen.

Thai Boeing 747
Sista timmen innan jag skulle bege mig hem till moster i Vallentuna lade man om flödet och startade istället från bana 01L och landade på nya banan 01R. Det passade alltså bra att stå kvar och fotografera taxande kärror som var på väg att ställa upp för start.

En lyckad dag i strålande solsken på det hela taget!

För att se alla 153 bilder som jag tyckte var värda att spara så kollar man in mina flygbilder på separat sajt.

3 kommentarer:

 1. Finns det något på en båt man kallar för "Liktorn"?
  Fick den frågan av en kompis härom dagen, annars är ju liktorn något man brukar förknippa med fötter.
  Btw häftiga bilder från Arlanda.

  Hälsninar// Thomas

  SvaraRadera
 2. Man kan ha Lik i lasten och ett segel har Lik men "Liktorn" har jag aldrig hört talas om svarar en gammal sjöman

  SvaraRadera
 3. Tack Torolf! Ja jag glömde helt bort att svara på denna fråga så det är tur att du har ögonen med dig. Jag har heller inte hört talas om något "Liktorn"

  /Pontus

  SvaraRadera