13 maj 2011

Åter i sjön

Portland Head vid inloppet till Portland, Maine

GULF OF MAINE, USA
2011-05-13, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Påmönstringsresan gick väldigt smidigt även om det var många byten och långa flygresor innan vi fram på nattkröken kunde lägga oss tillrätta i hotellsängen för ett par timmars sömn innan vi kom ombord. Jag hade vissa synpunkter i tidigare inlägg på landningen i London när vi flög Ryanair men den var rena drömmen jämfört med vad Delta Airlines piloter kunde prestera när de satte ner kärran i Detroit. Skakigt! Att planet sedan var i bedrövligt skick invändigt där allt satt löst, hängde på snedden eller helt saknades drog ner betyget ytterligare.

Inklareringen i USA gick dock snabbt och smidigt och vårt bagage kom fram som det skulle också, det underlättar ju en hel del.

Lossningen i Portland fortsatte under gårdagen och först fram på småtimmarna i morse var vi utlossade. Avgången skedde sedan efter frukost och vi kunde glida ut ur Portlands hamn i strålande solsken. Portland Head som fyren ovan heter är enligt obekräftade uppgifter en av de mest fotograferade fyrplatserna i USA. Jag kunde ju inte vara sämre utan bidrog också till den statistiken. Nya kameran är till belåtenhet och jag har redan fått användning för de goda zoom-möjligheterna.

Nu puttrar vi ner mot Chesapeake Bay men för omväxlings skull ska vi inte till Newport News utan "grann-hamnen" Norfolk där vi ska lossa resterande last vi har ombord. Det blir en helg i sjön innan vi på måndag morgon smyger in där.

Nu är det dags att fortsätta arbetet med att uppdatera sig med vad som hänt ombord genom att gå igenom mejlboxar, underhållssystem och andra dokument.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar