19 maj 2011

Canada nästa

Solnedgång över Hampton Roads
Foto: Pontus Jönsson

PÅ RESA TILL CORNER BROOK
2011-05-19, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Då kan vi lägga ännu ett hamnbesök till handlingarna efter att igår kväll ha lämnat Norfolk. Skönt att vara ute i det stora blå igen eftersom det inte är utan att man kände sig lite instängd i Norfolk. Inte ens vi med TWIC-kort fick promenera själva till gaten utan det var taxi som gällde och det till överpris. Taskigt!

Ballastbyte och färdigställande av lastplanen till Corner Brook är vad som står på överstyrets agenda idag. Det fina vädret som vi hade med oss hemifrån Sverige håller i sig och vi guppar fram längs ostkusten med solen i ryggen och en moderat dyning i sidan.

Idag har vi varit ombord en vecka, vilket med lätthet hålls reda på genom att det var pannkaksdag när vi kom ombord och idag står det pannkaka och ärtsoppa på menyn igen. Saken är klar!

Corner Brook väntas vi nå på söndag morgon, lokal tid, och vi kan nog räkna med 6 dagars lastning däruppe eftersom hela båten ska fyllas innan vi beger oss tillbaka ner till Norfolk där allt ska lossas. Jag ska se om det inte finns möjlighet att komma iland vid nästa besök i Virginia i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar