21 maj 2011

De dimhöljda farvattnens sjömän

Caribbean Princess utanför Cape Breton
Foto: Pontus Jönsson

UTANFÖR CAPE BRETON, CANADA
2011-05-21, kl 16:30 svensk tid (12:00 lokal tid)Det senaste dygnet har vi varit tätt omslingrade av en envis dimma och någon utsikt har vi inte kunnat skryta med alls. Det är inte helt ovanligt så här års i dessa farvatten och vi får nog räkna med att ha det så större delen av de sjöresor vi kommer att göra här på kusten. Varm luft och kallt hav tar sig uttryck på det här sättet.

Vinden vred dock mot nord under min förmiddagsvakt och med ens luckrades dimman upp och temperaturen i luften störtdök ner mot ynka 6°C. Några andra som också var ute i diset och körde var Princess Cruises, CARIBBEAN PRINCESS, och man kan ju fråga sig vilken behållning passagerarna har av att färdas i filmjölksliknande miljöer mellan hamnarna. De fick i alla fall äran att beskåda TransFighter strax utanför Cape Breton. De på väg mot Halifax och vi på väg mot Corner Brook.

Livbåtsövning efter lunch och test av brandlarm före lunch har annars denna lördag bestått av. Jag tänkte inta ryggläge några timmar i väntan på lördagsmiddagen.

På återhörande från Corner Brook!

1 kommentar: