15 maj 2011

Hampton Roads i sikte

En av våra matroser vaskar poopen

110 SJÖMIL NORDOST CAPE HENRY
2011-05-15, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Visst var det skönt att åter få komma ut på det öppna havet efter en lång ledighet hemma. Vädret har varit strålande hela helgen vilket såklart bidragit till vår behagliga tillvaro. I den här trafiken på amerikanska ostkusten är det mycket tid i hamn och inte lika mycket tid till sjöss så därför var det skönt att vi går reducerad fart till Norfolk så vi hann med att pyssla om båten lite. Vaska däck, inredning och hytter samt förbereda de delar av lastrummen som nu är tomma för kommande lastning i Corner Brook.

Norfolk, Virginia, är som sagt vårt mål och vi plockar lots vid utanför Cape Henry i morgon bitti. Det blir en ny bekantskap för de flesta av oss ombord och staden är väl mest känd för den starka anknytningen till militäroperationer genom Norfolk Naval Base som är världens största flottbas. Norfolk utgör tillsammans med Newport News, Virginia Beach och ytterligare några städer Hampton Roads Metropolitan area. I själva Norfolk bor det cirka 240 000 människor men befolkningsmängden ökar drastiskt för en kort period så fort det är besättningsbyte på gång för något av de stora hangarfartygen.

1 kommentar:

  1. Den där basen är en rätt mäktig syn när man ser alla hangarfartyg, kryssare, jagare, fregatter och ubåtar + alla andra fartyg som som ligger vid kaj.
    Sen har man ju även Oceana Naval air station precis inpå och Amfibiebasen Little Creek i närheten.
    Inte undra på att USN dominerar världshaven.

    Hälsningar// Thomas

    SvaraRadera