23 maj 2011

"Hemma" i Corner Brook igen

En fin kväll i förarsätet
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-05-23, kl 16:00 svensk tid (11:30 lokal tid)Precis som planerat kunde vi börja dra ner farten på lördagen för att anpassa vår ankomst till Corner Brook söndag morgon. Som ni kan se ovan var det en fin kväll utanför Port aux Basques men det var med viss olust vi bevittnade termometern dyka ytterligare jämfört med dagen före.

Mycket riktigt blev det också vinterjacka på när det var dags för förtöjning. En mycket kall morgon men så fort TransFighter var förtöjd vid kajen kom solen fram och det blev en strålande dag. Nedan kan även bevis på detta ses när jag riktade kameralinsen ut över Humber Arm. Mäktig natur!

Vi har nu legat här ett gott dygn och lasten ramlar in i fartyget allteftersom. Det fina vädret håller i sig och vi hoppas få en fin vecka här. För avgång lördag är vad vi räknar med eftersom båten ska fyllas innan vi styr ner mot Virginia och Norfolk International Terminals igen där hela lasten ska lossas. Som det ser ut så kommer vi att löpa upp och ner längs kusten här ett tag framöver.

Nu stundar lunch härombord och jag beger mig ner till däck 6 och gör resterande besättning sällskap i mässen.
Vy över Humber Arm, Maj 2011
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar