27 maj 2011

Mer tid i hamn än till sjöss

Richard målar utsidan
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-05-27, kl 18:00 svensk tid (13:30 lokal tid)Jag är inte riktigt säker på att vi kvalificerar oss längre att få kalla oss sjömän. På den här traden, som på Gorthon-tiden kallades "waste-traden", har man nämligen mer tid till kaj än till sjöss. Det är långa lastningar i Corner Brook och sen är det tätt mellan de amerikanska hamnarna vilket gör att det inte blir många sjödygn på en törn. För att återgå till begreppet "waste-trad" så är den uppkallade efter det återvinningspapper som skeppades från Philadelphia och Newport News upp till återvinningsanläggningen i Corner Brook. Man lastade då Newsprint i Corner Brook för Portland, Philadelphia och Newport News och sen hade man alltså waste paper med sig tillbaka upp till Newfoundland.

Återvinningen har sedan något år upphört här i Corner Brook men Newsprint skeppas fortfarande ner till USA's ostkust och det är där vi kommer in i bilden numera. Philadelphia ingår inte längre i rotationen och Newport News har ju som bekant nyss bytts ut mot Norfolk men i övrigt är det sig likt.

Det är en strålande dag i Corner Brook idag och har så varit de senaste dagarna vilket möjliggjort lite touch-up av utsidan och en del rostknackning ute på däck. Härligt!

Waste paper i Corner Brook, juni 2006
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar