31 maj 2011

Papperslastning på TV

På bryggan kan man följa lastningen via vårt CCTV-system

GEORGES BANK, US EAST COAST
2011-05-31, kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Ibland är det väldigt smidigt att ha intern-tv eftersom det kan bespara en överstyrman många steg om han bara vill veta på ett ungefär hur långt lastningen fortskridit sen han kontrollerade senast. Vi har kameror i samtliga lastrum så det går att få en god överblick av läget. Detta i kombination med att man pumpar ballast via datorskärmar ger nästan känslan av att allt är ett TV-spel. Som tur är går det att slinka ner i maskin och titta på ballastpumpar och ventiler rent fysiskt samt gå ner i lastrummet och känna doften av Newsprint för att ta sig tillbaka till verkligheten. Modern teknik i all ära men den kan inte helt ersätta behovet av att finnas på plats där det händer.

Vi är ju nu på resa ner mot Norfolk och passerar just Georges Bank. Strålande solsken och kav lugnt idag men när vi stack ut nosen utanför South Head i söndags eftermiddag så möttes vi av en frisk motvind. Vinden ersattes av envis dimma men nu på morgonen var alltså både vind och fog ett minne blott.

All last vi har ombord är destinerad Norfolk den här gången så vi räknar med att bli liggande där nere några dagar. Ankomst torsdag i alla fall och sen får tiden utvisa när det blir avgång upp mot Corner Brook igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar