17 maj 2011

Port of Virginia

Containerlastning pågår i Norfolk

NORFOLK INTERNATIONAL TERMINALS, VIRGINIA USA
2011-05-17, kl 17:40 svensk tid (11:40 lokal tid)Sedan i går morse ligger vi förtöjda vid en kaj som är en del av Norfolk International Terminals vilket ingår i Port of Virginia. Det är som jag skrev tidigare fartygets första besök här men allt flyter på tämligen smärtfritt. Eftersom det är en ny hamn för oss och nya stuvare etc. ville vi dokumentera lossningsarbetet men polisen i hamnen är mycket restriktiv vad gäller fotografering. Agenten lyckades fixa ett tillstånd för fotografering under förmiddagen igår så det utnyttjade jag även till att ta bilden ovan som avbildar ett större containerfartyg som ligger vid en kaj akter om oss.

Det var strålande sol och 27 varma grader igår och det var stundtals riktigt hett att stå ute på däck eller nere på kajen. Idag är det betydligt molnigare men fortfarande varmt och skönt.

Vi har en ny mässtjej ombord och jag kan, utan att ljuga, säga att så här rent och snyggt har vi aldrig haft det ombord i båten. Hon går runt hela dagarna och putsar o fejar i gångarna vilket helt klart har gett resultat.

Lossningen beräknas vara färdig i morgon eftermiddag och därefter ska vi ta ombord några rullar "Wrapping paper" för transport till Corner Brook innan vi beger oss nordvart mot nyss nämnda hamn på Newfoundland.

2 kommentarer:

  1. Det var bättre förr. Då kom och gick man hur man ville bara man var godkänd av Immigration och det blev alla.
    Hans H.

    SvaraRadera
  2. Så lätt var det väl ändå inte??? Minns när vi alla samlades i salongen för att bli fotograferade med ett nummer på bröstet liksom Cheryl Chessman.. Hade du föräldrar som var kommunister så blev det landgångsförbud.

    Mässkalle

    SvaraRadera