01 maj 2011

Shipspotting vid Mälarens strand

M/S Snow Star har just girat nere vid Broken
på väg in mot Köping
Jag nämnde i förra inlägget att det finns en bra sida för flygnördar om man vill hålla ett öga på flygtrafiken men det finns ju som ni redan vet möjligheten att också följa fartygen via Marinetraffic (bland annat genom att klicka på TransFighter-symbolen till höger).

Snow Star passerar Oljekajen
Jag hade tänkt att bege mig ut och fotografera lite traktorer, vilket jag sen tänkte skulle resultera i nått fotoboksliknande till Albins 2-årsdag. Fast först seglade jag ut på ovan nämnda sajt och fick se att ett fartyg just passerade Kvicksundsbron. Jag bestämde mig då för att dra iväg ner till Malmön och försöka fånga detta på min kameras SD-kort. Sagt och gjort, resultatet blev en bildserie på SNOW STAR som opereras av svenska Thunbolaget. Fartyget i fråga seglar under holländsk flagg och är en 89 meter lång skapelse som kan lyfta cirka 5 200 ton last och bunker. Exakt vad hon hade lastrummen fyllda med just idag vet jag inte eftersom fartyget inte fanns med på Mälarhamnars trafikinfosida.

När det här sen var avslutat gav jag upp och några traktorer blev det inte just idag men om det är någon bonde som läser detta och vet med sig att han/hon ska ut på åkrarna så går det utmärkt att höra av sig genom att lägga en kommentar så åker jag gärna ut och förevigar detta.

Fast innan jag parkerade i garaget hemma var jag tvungen att ta en idolbild på bilen, som jag fortfarande är fruktansvärt nöjd med!

Ett Volvo-mästerverk!

2 kommentarer:

  1. Tack för infon om flygrader.se kul att kolla på om man har lite tid över

    Eriksson från Åland

    SvaraRadera
  2. M/S Snow Star har sommar salt med sig kajen är full med det och mesa kalk

    SvaraRadera