25 maj 2011

Växlande tempo och växlande väder

TransFighter vid pappersbrukets kaj

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-05-25, kl 16:00 svensk tid (11:30 lokal tid)Hastigheten med vilken lastningen fortskrider fluktuerar en aning men sakta och förhoppningsvis säkert närmar vi oss avgång. Vi har i skrivande stund fått ombord strax under hälften av den last vi har bokad så några dagar till i denna Newfie-pärla kan vi allt räkna med. Kapten Mats och jag hade till och med tänkt smyga iland och ta en bit mat. Inte för att det är något fel på maten ombord men det är alltid skönt med ett litet miljöombyte.

När vi satt runt middagsbordet igår fick vi plötsligt se en folkmassa som samlades ett stycke akter om fartyget. Det visade sig att de stod och tittade på ett gäng valar som tagit sig in i viken vi ligger i. Tyvärr visade de sig aldrig när jag hade kameran framme så några bevis på detta har jag inte. Jag hoppas att de kanske håller sig kvar några dagar och tillfälle kommer att ges för fotografering inom kort.

Annars är det ju två veckor sen vi lämnade Arlanda på väg mot fartyget. Vädret är växlande här i Corner Brook och idag har vi mulet med inslag av regn för att i morgon, om prognosen håller, kunna åtnjuta solsken och högre temperaturer. Det är bra för då finns möjlighet att få lite målning utförd på däck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar