28 juni 2011

En ganska skum brandövning

Skumparty?
Foto: Pontus Jönsson

GEORGE'S BANK, ATLANTEN
2011-06-28, kl 17:30 svensk tid (12:00 lokal tid)De få och korta sjöresor som ges får utnyttjas maximalt vad gäller månatliga övningar för upprätthållande av en snabb och alert säkerhetsorganisation ombord. Idag föll lotten på fartygets brandchef, tillika maskinchef, att anordna en brandövning. Han valde då en lite skummare variant.

Ombord finns skumvätska för att kunna bekämpa oljebränder och liknande, detta passade han nu på att förevisa för besättningen. Rent praktiskt går det till så att man kopplar en injektor mellan ett munstycke och brandslangen som i sin tur, via ett påstick, suger skumvätska ur dunken. Den färdiga produkten sprutar sedan ur munstycket när ventilen öppnas.

Vi har också lämnat den tropiska hettan akter om oss och nu omges vi åter av dimma. Helt enligt plan. Corner Brook, som vi väntas ankomma på fredag morgon lokal tid, bjuder tydligen på gråmulet, regnsjukt och något svalare klimat. Fast vad gör väl det, avmönstring stundar och då kan man leva med vilket väder som helst.

Enligt första utkastet så lyfter Lasse och jag från Deer Lake på lördag kväll mot St John's. Måns däremot får en liten annan resrutt hem till Sverige. Från St John's fortsätter vi till London och därefter Arlanda. Någon gång runt 14-tiden på söndag dimper vi ner i Stockholm alltså.

Dimma
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar