12 juni 2011

Filippinernas nationaldag

Humber Arm
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-06-12, kl 18:00 svensk tid (13:30 lokal tid)Idag är det Filippinernas nationaldag som firas till minne av att de blev självständiga från Spanien den 12 juni 1898. Inte nog med detta så fyller motorman Efren år idag så det finns många anledningar till att fira ombord. Enligt envisa rykten blir det hummer till middag.

Vi har alltså kommit till Corner Brook igen och den 34-gradiga värme vi upplevde i Norfolk ser vi inte röken av häruppe i norr. Nej utan termometern visade +7 när vi igår morse kom glidandes genom Humber Arm för att förtöja vid pappersbrukets kaj med sidoporten i linje med Shed No 2. Precis som vanligt. Idag är det lite varmare men blåser fortfarande småspik.

Chiefen hyrde bil över helgen så han och eleverna är upp i nationalparken Gros Morne som ligger nån timmes bilfärd från Corner Brook. Det ska vara en häftig naturupplevelse enligt uppgift. Själv är jag precis i valet och kvalet om jag ska bege mig ner till gymmet en sväng eller inte. Det är stora och livsavgörande beslut som fattas här i Corner alltså. Nåväl, det är snart dags att gå ner till förman också för att få reda på de hiskliga mängder ton som dagskiftet lyckats få ombord.

2 kommentarer:

  1. Hej! Visserligen ett år sent, men tack för förklaringen om Filipinernas nationaldag! Kul att få höra om din arbetsvardag! Vad fraktade ni då till pappersbruket! Timmer eller? Kanske svårt att komma ihåg ett år senare? Ha det gott! Önskar Tom från ön Asperö i södra skärgården utanför Göteborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tom! Vi hade säkert med oss några rullar Wrapping Paper till bruket men lastade sedan runt 12 500 ton Newsprint Paper för US East Coast. Kul att du gillar bloggen!

      Radera