10 juni 2011

Fyra veckor ombord

Ännu en dimmig dag till sjöss
Foto: Pontus Jönsson

UTANFÖR CAPE BRETON, CANADA
2011-06-10, kl 16:30 svensk tid (12:00 lokal tid)Igår firade vi fyra veckor ombord vilket i sin tur innebär att det är cirka tre veckor kvar till hemresa. Med ledning av det schema vi nu har i vår hand ser det ut som om att avmönstringen kommer ske nästa gång vi kommer upp till Corner Brook.

Corner Brook är vi ju på väg till nu också för ännu en full last ner till östkusten. Lotsen räknar vi med att ta ombord vid Frenchman's head i morgon bitti vid 06:45 för att vara till kaj och börja truckhantera vid skiftstart kl 08:00. Den här gången är det vår däckselev, Måns, som har gjort lastplanen och efter att jag synat den skickades den till stuveriet i Corner Brook. Så det är den planen vi kommer att använda oss av vid den här lastningen. Ska bli spännande att se hur det går.

Det var grillfest i onsdags kväll och vi hade verkligen en kanonfin kväll på akterkant. En värmande, snudd på hettande sol lyste på vår grillbuffé som bestod av tigerräkor, fläskkött, nötkött, grillspett, potatissallad, kyckling, korv, fried rice, tzatziki, bröd, grönsallad och musslor. Som vanligt äter man alldeles för mycket men det tyckte jag att jag kunde unna mig när det nu var kollifej på däck 7 om aftonen.

Vi har väl nästan en veckas lastning i Corner Brook att se fram emot så på återhörande därifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar