14 juni 2011

Hockey Night In Canada

CBC's kommentatorer Ron McLean och Don Cherry

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-06-14, kl 19:00 svensk tid (14:30 lokal tid)En av de stora fördelarna med att vara på den här sidan Atlanten är att NHL-hockeyn sänds i en lite mer human tid än hemma. Här på Newfoundland finns två TV-kanaler som man kan få in med analog TV och en av dem är Kanadas motsvarighet till SVT och heter CBC. På den kanalen sänds "Hockey Night In Canada" som naturligtvis direktsänder Stanley Cup-finalserien mellan Vancouver Canucks och Boston Bruins. Så igår kväll satte jag mig tillrätta i TV-soffan i hytten och inväntade nedsläpp.

Jag är inte Canucks-fan i vanliga fall men i den här finalen är det definitivt laget jag håller på. Så när Boston gjort 4 snabba mål i den första perioden gick jag och knoppade istället. Ingen idé att slösa värdefull sömn på något som redan är avgjort. Jag ser fram emot morgondagens rafflande och direkt avgörande match på kanadensiska västkusten och hoppas att våra svenskar i Vancouver får anledning att fira ordentligt.

Vi får se, kanske rentav dags att gå iland i morgon och se matchen på nån trevlig pub. Avgång blir det nog inte förrän tidigast fredag så det finns gott om tid.

En strålande tisdagsmorgon i Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar