08 juni 2011

I ballastbranschen igen

Fiskare utanför Chesapeake Bay
Foto: Pontus Jönsson

PÅ DJUPT VATTEN FÖR GODKÄNT BALLASTBYTE
2011-06-08, kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Då var vi åter ute på böljan den blå och som vanligt dagen efter avgång USA så är det byte av ballastvatten som tar upp större delen av min tid. Lite småpyssel med lastningsförberedelser och andra styrmanssysslor.

Vädret har ju varit väldigt somrigt nere i Norfolk, näst in till obehagligt hett stundtals så det är också en grej som är bra med att komma ut en bit i Atlanten: fortfarande varmt men betydligt friskare havsluft att andas in. Det ryktas i gångarna ombord att det blir lite grillning till kvällen också. Det är väl lika bra att passa på. Snart är vi ju framme i Corner Brook igen för ytterligare en full last för US East Coast.

Det är mäktigt att se alla de stora militärfartygen som ligger vid Norfolk Naval Base som vi passerar nära på utgående från Norfolk International Terminals. Även i farvattnen utanför Chesapeake Bay cirkulerar en hel del fartyg ur den gråa flottan på diverse övningar. Vi fick bland annat hålla undan för ett av dem under vakten igår kväll. De är snabba med att ropa och be oss hålla stort avstånd från dem. Kanske vi också skulle börja med, då slipper man tänka så mycket på sjövägsreglerna ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar