22 juni 2011

Många ID-kort blir det

ID-handlingar i parti och minut

PÅ RESA TILL NORFOLK, USA
2011-06-22, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Stuveriet i Portland är snabba och rutinerade gossar så vi var klara redan igår förmiddag. Vid lunch enklade vi upp och kunde sen tuffa ut under Casco Bay Bridge som hade öppnats enbart för vår skull. Det var mycket folk längs promenadstråken och ett gäng ungdomar som roade sig med att bada just intill bron vinkade glatt till oss när vi passerade.

Vi smög genom valskyddsområdet utanför Boston under kvällen och natten. Där får man reducera farten för att hålla max 10 knop i syfte att minska risken för sammanstötning med utrotningshotade valarter. Nu är det dock full fart ner mot lotsplatsen vid Cape Henry där vi plockar upp lotsen för Norfolk i morgon förmiddag.

Som ni kan se av bilden ovan är det en hel del ID-handlingar som krävs för att kunna flanera på kajen där. Fartygets ID-kort, det nationella TWIC-kortet och det unika TWIC-kortet för Port of Virginia. Det enda som saknas på bilden är landgångspasset som vi måste ha med oss när vi rör oss utanför hamnområdet.

Midsommarafton firar vi alltså Norfolk och de senaste prognoserna flaggar för en rejäl åskskur på fredag kväll. Precis som midsommar ska vara alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar