16 juni 2011

Snart är vi på gång igen

Ännu en vy från "hemmahamnen" Corner Brook
Foto: Pontus Jönsson

CORNER BROOK, NEWFOUNDLAND, CANADA
2011-06-16, kl 19:00 svensk tid (14:30 lokal tid)Tro det eller ej så börjar vi se en ände på liggetiden i Corner Brook. Det fattas allt mindre last innan vi är uppe i de 12 000 ton som vi ska forsla sydvart mot USA. Det är också bara den här trippen ner som är kvar för min del innan jag åker hem igen när vi kommer upp till Corner Brook de första dagarna i juli månad.

Jag satt uppe och kollade hockeyn igår kväll och det var åtminstone en betydligt jämnare tillställning än matchen i Boston. Däremot rådde det ingen tvivel om att Boston var det bättre laget som också kämpade hårdast. Tråkigt för bröderna Sedin men desto roligare för Boston såklart. Bucklan kommer att komma vägen om Newfoundland i alla fall eftersom en av Bruins spelare, Ryder, kommer från Bonavista här på Newfoundland. Så det var många i stuveriet som höll på Boston just av den anledningen.

I morgon eftermiddag, efter att lasten kommit ombord, truckarna lyfts ut och fartyget genomsökts efter fripassagerare kan vi förhoppningsvis bege oss ner mot Portland, Maine. Måndag morgon drar vi igång lossningen där. Nu stundar snart ärtsoppa och pannkakor. En gammal och kär tradition!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar