06 juni 2011

Svenska flaggans dag

Svenska flaggan
Foto: Pontus Jönsson

NORFOLK INTERNATIONAL TERMINALS, VIRGINIA USA
2011-06-06, kl 19:00 svensk tid (13:00 lokal tid)Nationaldagen får vi fira på amerikansk mark och förhoppningsvis blir det avgång framåt kvällen. Det är fortfarande lite osäkert eftersom vi blev lite sinkade av häftigt skyfall igår på dagen. Om vi inte hinner klart inom ramen för stuveriets övertidslagar så blir vi kvar till i morgon. Eftermiddagens produktion får utvisa.

General Douglas MacArthur
I lördags passade jag och Mats på att se lite av själva Norfolk. Vi fick skjuts in till stan av vår agent och började eftermiddagen med att strosa runt i ett stort köpcentrum som fått namn efter general MacArthur. Samme man ligger begravd tillsammans med sin fru ett stycke därifrån i något som heter MacArhur Memorial vilket också är ett museum i hans ära. Så vi var lite kulturella och inspekterade även denna begivenhet. Douglas MacArthur hade stora militära framgångar de båda världskrigen och var också ett längre tag stationerad i Filippinerna.

Sen promenerade vi vidare längs hamnpromenaden och där ligger det gamla slagskeppet, USS WISCONSIN, som gjorde sin sista insats i och med Gulfkriget 1991 och nu är ett flytande museum. Ett imponerande bygge som vi dock bara beskådade från utsidan eftersom vi var för sent ute för att få komma ombord. Efter lite god mat och några öl på stan återvände vi nöjda och glada hem till Fighter igen. Norfolk är en väldigt mysig stad, rent, snyggt och lagom stort. Tydligen är det dags för den årliga hamnfesten till helgen men den missar vi eftersom helgen kommer att spenderas i Corner Brook.

USS Wisconsin, ett slagskepp i Iowa-klassen
Foto: Pontus Jönsson

1 kommentar:

  1. Även "Big Mo" var med under Desert Storm. Hon är
    numera museiefartyg på Hawai (PearlHarbour).
    "Big Mo"= USS Missouri. Fartyget där Japans kapitulation, och Usa:s seger om Stilla Havet undertecknades och den delen av 2:a världskriget avslutades. Han som undertecknade för Usa:s del var just det General Douglas McArthur.

    SvaraRadera