04 juli 2011

Alltid lika skönt att komma hem

Air Canada (EVAS Air) Beechcraft 1900D
Fotot: Pontus Jönsson
Det är alltid lika kul att komma ombord efter ledigheterna men också alltid lika skönt att komma hem igen. Känslan man har på avmönstringsdagen är minst sagt behaglig och man går mest runt med ett, för övriga ombordvarande irriterande, leende på läpparna.

Insyn i cockpit
Våra avlösare hade vittnat om att det var en liten kärra vi skulle flyga med från Deer Lake till St John's vilket också stämde mycket väl med verkligheten. En Beechcraft 1900D var maskinen för dagen och det är en imponerande maskin med hela 18 sittplatser fördelade på 9 platser på vardera sidan om en minimal mittgång.

Den ena piloten agerade flygvärdinna och hälsade oss hjärtligt välkomna ombord innan han med vissa svårigheter lyckades klättra tillbaka till sin plats i cockpit. Någon dörr fanns inte till min stora förtjusning eftersom jag och Lasse satt på första rad och då hade full insyn i piloternas arbete under den 1 timma långa flighten till Newfoundlands ostkust. En riktigt spännande och annorlunda flygning med andra ord.

Resten av resan gick också smidigt. Att flyga från St John's till London är ett utmärkt sätt att korsa Atlanten eftersom det är en flygning på bara 5 timmar jämfört med att sitta 7-8 timmar på andra Atlantflyg från till exempel New York eller Philadelphia. Vi hade dessutom goda medvindar och flygtiden blev inte mer än knappt 4.5 timma. Nästan lika lång tid hade vi att fördriva på Heathrow innan SAS-kärran tog oss hem till Stockholm. SJ fick sen hedersuppdraget att frakta hem mig sista biten till Köping och det gjorde dem utan några problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar