08 juli 2011

Fireball

När jag började ombord i Finnfighter 2007 så introducerades jag av dåvarande befälhavare och nuvarande reparatör till en gudabenådad dryck som då bara fanns att få tag på i vissa delar av Canada.

Fireball var namnet och var väldigt populärt ombord. Allt eftersom har jag plockat med mig några flaskor hem och bjudit vänner och bekanta på denna "shooter" och mottagandet har varit övervägande bra. Det har absolut en lite speciell smak med kanel som grundingrediens men med en pepparstark eftersmak. Man skriver på etiketten att det är en Majswhisky men att blanda ihop den med en whisky tycker jag är helt fel utan man ska se det hela som en shot.

Nu har tydligen Fireball slagit igenom på allvar i Sverige och krogarna i Stockholm är till bredden fyllda av Fireball-törstande gäster och ombord i bland annat Tallinks färjor har Öl och Fireball blivit ett mer inarbetat begrepp än Öl och Jägermeister. Nu finns det till och med Fireball att köpa i taxfree-butikerna ombord och på Systembolaget i Sverige.

Så från att ha fått åka till Newfoundland för att få tag på Fireball så finns det nu på betydligt närmare håll. En spännande utveckling minst sagt.

Läs mer på http://www.fireballwhisky.se

2 kommentarer:

 1. Köpte en flaska härom veckan, helt ok faktiskt.
  Skulle egentligen bara köpa en flaska Jim Beam, men kom hem med två så blev lite knorrande från frugan.
  Nåja hoppade över travet i helgen så blev förlåten.

  Hälsningar //Thomas

  SvaraRadera
 2. Det var roligt att höra Thomas! Jag kan rekommendera att hälla den i kaffet och göra en Irish Coffee men med Fireball istället för Jameson. En riktig höjdare, speciellt i juletid eftersom det är lite julstämning över hela doften!

  SvaraRadera