28 juli 2011

Heldag på Mälaren

Båtburna soldyrkare på Galten
Foto: Pontus Jönsson
Efter att ha varit lite i valet och kvalet, med tanke på väderprognoserna dagarna innan, bestämdes det att vi skulle göra en lite längre utflykt med båten igår. Bättre väder hade vi knappast kunnat tänka oss och efter 6 timmar på Mälaren var vi både solbrända och ganska möra.

Dagen började med avgång Blästersund runt 11-tiden och siktet var nu inställt på Hamncaféet i Borgåsund där lunch tänkte intas. Vår lilla Höga Rodd löpte på fint så vi kom faktiskt fram tidigare än beräknat och kände oss inte riktigt redo för mat. Så innan vi förtöjde i Borgåsund gick vi in i Freden och tog ett ärevarv där bland annat Strömsholms Slott siktades på avstånd.

Efter en god lunch fortsatte vi tillbaka sydvart mot Kvicksund och passerade under bron, lämnade Galten akter om oss, och stävade bort mot Granholmen där vi hittade en bra vik att ankra i. Sen blev det sol och bad från båten innan vi på vägen hem stannade till i Kvicksund för en kopp kaffe. Att ha en båt och kunna dra iväg på såna här utflykter är guld värt dagar som dessa.

1 kommentar:

  1. Var det inte på Freden man hade ordentliga biltävlingar på isen???

    Mässkalle

    SvaraRadera