19 juli 2011

Mördarsnigel-krig

Illvilliga mördarsniglar i burk
Foto: Pontus Jönsson
Under min vistelse nere på Malmön var ett av uppdragen att hålla undan beståndet av mördarsniglar i trädgården. Något som visade sig bli en diger uppgift. Det är ovanligt många sniglar i år och jag plockade flera burkar varje kväll. Man undrar var de gömmer sig hela dagarna och vem som ger signalen att de ska komma fram när det blir kväll? Nu har jag i alla fall lämnat över stafett-pinnen till farsgubben igen eftersom de har kommit hem och jag är åter i min lägenhet inne i stan.

Ledigheten tuffar på för övrigt men jag får lite rapporter från båten emellanåt så jag inte helt glömmer bort jobbet. Det är smidigt att kunna få lite info varteftersom så att man inte är hopplöst efter när man mönstrar på igen. Det underlättar avlämningen också.

Avslutar med en bild på kärran som mor och far flög hem från Alperna med.

Boeing 737-800 landar på Arlandas bana 26
Foto: Pontus Jönsson

3 kommentarer:

 1. Mot sniglar kan jag varmt rekommendera det tyska snigelgiftet Schneckenfrei. Synnerligen effektivt. Bor själv i närheten av en snigelbarnkammare, där det numera är snigelfritt.
  mvh
  Hans Hertl

  SvaraRadera
 2. Brukar bjuda sniglarna på öl, man gräver ner några små skålar man fyller med valfri bira, mina plågoandar brukar föredra Falcon eller Pripps Blå.
  Betydligt miljövänligare än att använda gift.
  Bäst av allt är ju att man alltid kan dricka upp det som blir över. ;-)

  Hälsningar //Thomas

  SvaraRadera
 3. utmaning se http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=27568&iPage=1

  SvaraRadera