25 juli 2011

Pyssel i lägenheten

Balkongen efter en smärre "make over"
Foto: Pontus Jönsson
De senaste dagarna har jag varit på nya IKEA Erikslund i Västerås inte mindre än 3 gånger. En av anledningarna är att det har inhandlats lite nya grejer till lägenheten.

Projekt #1: Balkongen som såg för bedrövlig ut. Med en ny matta därute, nytt bord och två nya stolar så blev det genast lite mer trivsamt. En pelargon i plast fick kröna verket.

Projekt #2: Vardagsrummet och då framför allt placeringen av TV och hemmabio. Jag har gått och funderat lite på om jag inte skulle "byta vägg" för den utrustningen. Nu är det gjort men det för med sig en hel del annat pyssel. Soffan ska flyttas en bit, och då måste tavlan som sitter ovanför soffan också följa med så klart, barskåp ska flyttas, bokhylla ska monteras ner och ersättas med en ny och sist men inte minst nån form av ny TV-möbel. Rom byggdes som bekant inte på en dag och det är ingen större brådska heller tycker jag. Jag har kommit en bit på vägen och nu gäller det att fundera på hur fortsättningen ska följa.

Framemot helgen väntar ett Stockholmsbesök där familjen Jönsson ska gå på teater ute på Fjäderholmarna. Dit kommer man endast med båt vilket inte är någon nackdel enligt mitt sätt att se på det hela!

Slutligen vill jag tacka Torolf som delade med sig av en länk till en artikel som skildrar andra snigel-kombatanter. I Ålandstidningen står alltså att läsa om några grannar som sedan den 15 maj plockat 12 000 mördarsniglar. Där ligger vi nog allt i lä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar