17 augusti 2011

All last ombord: Avgång Zeebrugge

På utgånde ur Wielingendok, Zeebrugge. BORE SEA närmast i bild.
Foto: Pontus Jönsson

SÖDER OM TORQUAY, ENGELSKA KANALEN
2011-08-17, kl 12:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Stuveriet jobbade på bra och vi kunde skönja en avgång under dygnets ljusa delar och dessutom på högvatten. En mycket lyckad kombination eftersom vi vid fullt djupgående inte har så mycket vatten under köl på lågvatten. Sista lasten ställdes ombord vid 16:30 igår eftermiddag och kort därefter lyftes rampen. Efter att ha lagt av sista ändan manövrerades fartyget ut ur Wielingendok och passerade då det nybyggda fartyget BORE SEA som låg förtöjt ett par fartygslängder för om vårat rampläge.

Kryssningsfartyget RYNDAM
Foto: Pontus Jönsson
Redan från Zeebrugge hade vi sällskap av ett kryssningsfartyg som något försenat hade lämnat samma hamn som vi. Förseningen berodde på att 10 passagerare satt fast i trafiken och kunde inte ansluta fartyget i tid. Tyvärr för deras del så togs beslutet att inte vänta längre på dem så de blev akterseglade i Belgien. Förmodligen ingen munter start på deras kryssningsferie.

Vi passerade Dover Strait på min vakt igår kväll och vi har sedan fortsatt genom Engelska Kanalen i god fart under natten. På morgonvakten passerade vi Casquet och nu har vi kurs rakt mot Cape Henlopen (en så kallad loxodrom), där vi ska ta lots för Delaware River söndagen den 28 augusti på förmiddagen. Vädret ser fortsatt bra ut och just nu är himlen täckt av gråa och trista moln men sjön ligger lugn och fin.

2 kommentarer:

  1. Goo trip......önskar mässkalle. Kan nämna att jag passerar Köping i morgon på väg mot Umeå...

    Mässkalle

    SvaraRadera
  2. Thank you Mässkalle! Trevlig resa du också då! Alla vägar bär mot Köping ;)

    SvaraRadera