27 augusti 2011

Dagens orkanbulletin

Senaste prognosen från Weather Underground

410 SJÖMIL OST CAPE HENLOPEN
2011-08-27, kl 17:15 svensk tid (11:15 lokal tid)Den sydvästliga dyningen börjar växa till sig men fortfarande blåser det inte så mycket här ute i IRENES utkanter. Vi följer med spänning om hon verkligen släpper Golfströmmen vid passage av Cape Hatteras och fortsätter längs ostkusten eller om hon trots allt sticker ut till havs med förnyad kraft från den varma strömmen. Experternas datormodeller hävdar ju att det blir det förstnämnda men man ska aldrig säga aldrig när det gäller naturens krafter.

Hon är nu nere på "bara" kategori 1 men hamnarna i Chesapeake Bay har stängts helt för trafik. Hamnar lite längre söderut, som Charleston, South Carolina, har också varit stängda men nyss kom ett meddelande via SAT-C att de öppnats igen efter att IRENE dragit förbi.

Fortfarande lite osäkert när vi med bibehållen säkerhet kan dra på igen och sätta kurs mot lotsplatsen vid Cape Henlopen.

Annars är det som vanligt denna lördag ombord i TransFighter. Snart dags för test av brandlarm och general-alarm tätt följt av smörgåsbord i mässen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar