23 augusti 2011

En ny vecka på Atlanten

En orkan sedd från högt ovan

SÖDER OM GRAND BANKS, ATLANTEN
2011-08-23, kl 16:00 svensk tid (12:00 lokal tid)En ny vecka ombord har just tagit sin början och föregående avslutades med ett mycket trevligt kräftkalas. Självklart rundades det av med lite Karaoke, våra filippinska kollegors nationalsport.

En av de tropiska stormarna jag nämnde i föregående inlägg har nu utvecklats till en fullvärdig orkan och bär namnet IRENE. Hon beräknas gå i ett spår över norra delarna av Karibien innan hon kommer in över Florida. Därefter räknar man med att hon går ut över havet igen och dundrar sen in över Carolinas kust. Där tappar hon styrka och blir bara ett vanligt lågtryck men det ser ut som om hon drar med sig en hel del vind och sjö likväl. Som det ser ut i nuläget så kommer det ovädret att dra förbi Cape Henlopen, där vi tar lots för Philadelphia, ungefär samtidigt som vi kommer dit. Så vi får hålla noga koll på hur denne IRENE utvecklas och vidta åtgärder därefter.

Idag skiner i alla fall solen med full styrka Atlanterhavet ligger lugnt. Därför passar vi på att ägna eftermiddagen åt lite övningar innan jag sätter mig ner med lastplaneringen för Canada igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar