03 augusti 2011

Familjehelg i Stockholm

Både jag och morsan vann godis på Gröna Lund
Som julklapp förra året gav vi våra föräldrar ett "presentkort" på en musikal eller liknande under året. Nått liknande blev "Hotelliggaren" som spelas på Skärgårdsteatern ute på Fjäderholmarna. I helgen var det dags att kvittera ut klappen.

Jag hämtades upp i Hökåsen på fredagsförmiddagen eftersom jag hade spenderat torsdagen i sällskap av familjerna Engström och Trygg. Jag sov kvar hos Maria o Martin där jag alltså plockades upp på väg till huvudstaden. Föräldrarna lämnades av på Scandic Hotel på Wallingatan och jag fortsatte med packningen mot Jossan & Amirs lägenhet där jag och lillsyrran skulle övernatta i en gästlägenhet.

Efter en raggardusch var både jag och Jossan på tunnelbanan i riktning T-centralen för att möta upp resten av klanen. Båten till Fjäderholmarna avgick från Nybrokajen kl 16 och med ombord fanns två av skådespelarna som skulle framföra kvällens föreställning, Fredrik Dolk och Andreas Andersson.

Efter en god middag på "Röda Villan" avnjöt vi föreställningen som var riktigt bra och skrattsalvorna avlöste varandra likt en amerikansk patron-ur med en M45 Bertil. Vi tog sen första båten tillbaka in till stan och avslutade kvällen i lobbybaren på Royal Viking.

5-kampssegraren
På lördagen blev det sen 5-kamp på Gröna Lund. Jossan & Amir hade dock fullt upp så det blev bara den Köpings-boende delen av familjen som gjorde upp på Tivoli-området. Tilda gick segrande ur bataljen (och jag kommer förmodligen få fan för att jag lägger ut bilden) efter en imponerande insats.

Repetitionerna inför "Sommarkrysset" pågick för fullt så vi fick se både Sanna Nielsen, Eric Amarillo, Tommy Nilsson och självaste Gry Forsell gå igenom lördagskvällens program flera timmar i förväg.

Ledigheten börjar gå mot sitt slut och kvällen har spenderats ihop med Andreas och hans engelska besökare på Minigolf-banan på Nyckelberget. Det blev en engelsk seger men den svenska fanan försvarades av Andreas som kom på en hedrande silver-plats.

1 kommentar: