31 augusti 2011

I hamn i främmande land

Philadelphia - "The City of Bortherly Love"
Foto: Pontus Jönsson

PHILADELPHIA - PIER 80S, USA
2011-08-31, kl 15:00 svensk tid (09:00 lokal tid)Det är ju inte mycket liggetider i dagens sjöfart utan det är ofta ankomst på morgonen och avgång på kvällen. Ett undantag är dock den trafik vi bedriver där det allt som oftast blir en natt i hamn. Sen att möjligheten till landgång är begränsad av en eller flera orsaker det är ett annat kapitel.

Vi kom något senare än vi föreställt oss fram till den välbekanta kajplatsen Pier Eighty South i det stora landet i väst. Lossningen drog igång omedelbart efter ankomst men vid midnatt nockade stuveriet av och besättningen ombord kunde njuta av några timmars skönhetssömn. Uppe med tuppen för en ny dags lossning som avslutades med ungefär en halv dags arbete kvar för idag.

Pointe au Pic är nästa brygga på schemat och dit anländer vi i början på nästa månad för ytterligare ett par dygn till kaj. Sommartid är ju Pointe au Pic riktigt mysigt så även om det nu är den senare delen av sommaren så tror jag att vi kommer få en behaglig liggetid i denna småstadsidyll vid St Lawrence-floden.

Som ett passus kan också nämnas att Tropical Storm KATIA nu börjar synas i prognoserna och just nu ser det ut som att hon tar samma spår norr om Karibien som IRENE gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar