28 augusti 2011

IRENE fortsätter nu norröver

Gropar i vägbanan
Foto: Pontus Jönsson

290 SJÖMIL OSTSYDOST CAPE HENLOPEN
2011-08-28, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Under natten och förmiddagen har vi fått känningar av orkanens krafter i och med en kraftig dyning och vindstyrkor som stadigt legat runt 20 m/s. Med andra ord egentligen bara en "piss i Mississippi" jämfört med vad fastlandet har fått uppleva. Trots den stundtals grova och oregelbundna sjön så har TransFighter skött sig bra och går behagligt i riktning lotsplatsen vid Cape Henlopen.

Philadelphia är till stora delar översvämmat och Delaware Bay, och därmed också hamnarna längre upp i Delaware River, är stängd för närvarande. I eftermiddag lokal tid ska lotsföreningen och kustbevakningen hålla möta och försöka besluta när hamnen kan öppna igen. Med tanke på sjön vi har nu så kan vi inte räkna med att vara vid lots förrän i morgon kväll i alla fall så då har dem ett dygn på sig att öppna hamnen.

IRENE som nu bara är att betrakta som en Tropisk Storm fortsätter norröver och centrum har passerat New York. Så både vinden och sjön borde vara på avtagande allteftersom dagen går. Vi får nog allt betrakta det här lilla orkanäventyret som avslutat och i morgon återgår vi till vardagen.

1 kommentar:

  1. Inte Transfighter då som sände ut en nödsignal då hela besättningen led av svår sjösjuka?

    SvaraRadera