21 augusti 2011

Kräftskiva stundar

Kräftorna som skall inmundigas under eftermiddagen
Foto: Pontus Jönsson

NORDATLANTEN
2011-08-21, kl 15:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Inför påmönstringen fick jag i uppdrag att inhandla kräftor att ta med ombord. Så blev det också och med i bilen ner mot Lübeck fanns några paket djupfrysta kräftor väl inslagna i tidningspapper liggandes i en kylväska. Samma kräftor ligger nu för att tinas upp nere i byssan inför eftermiddagens kombinerade grillfest och kräftskiva ute på däck.

När jag vaknade såg vädret inte alltför inbjudande ut, förvisso nästan vindstilla och endast en svag dyning från nordnordväst men alltjämt grått och mulet på himlavalvet. Allteftersom timmarna gick tittade solen fram allt mer och även om det fortfarande finns en hel del moln som skymmer så ser det ut att bli en fin eftermiddag. Kvicksilvret visar +24°C i luften och nästan lika varmt i vattnet så det är inte tokigt alls.

I morgon är det dags att börja anpassa farten för ankomst USA på söndag och några tropiska stormar eller orkaner verkar inte komma i vägen för oss under resterande del av resan. Det bildas förvisso några nya som kommer dra in över Karibien men hur kraftiga de blir och var de tar vägen efter passage av Mexikanska Golfen återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar