29 augusti 2011

Lots ombord

Ett av US Coast Guards boj-fartyg på väg ut på inspektion
Foto: Pontus Jönsson

DELAWARE RIVER, USA
2011-08-29, kl 18:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Det är imponerande hur fort vädret kan växla egentligen. Den grova sjön vi hade på förmiddagen hade redan på kvällen lagt sig helt, mer eller mindre, och vinden dött ut nästan helt. Det gjorde att vi faktiskt kunde stå på mer än vi trodde och nådde Cape Henlopen Pilot Station redan i förmiddags lokal tid.

Lotsen berättade att det inte blev så stora problem här i området. Förutom alla översvämningar lade hon sen till. Så det blåste inte så mycket tydligen men däremot regnade det desto mer. Vilket då ledde till onormalt höga vattenstånd. US Coast Guard har fullt upp att inspektera alla bojar och fyrar i området för att förvissa sig om att inget har slutat fungera i och med orkanen. Vi har mött flera sådan fartyg på väg på uppdrag under resan uppför floden. I övrigt är det inte så mycket utgående trafik däremot alla fartyg som legat och väntat ut Irene har nu satt kurs mot land och vill alla ha lots samtidigt.

Färja på väg ner till Cape May
Foto: Pontus Jönsson
Vi mötte dock ett par av färjorna som normalt går mellan Cape May och Cape Henlopen. De hade sökt sig upp till Philadelphia för att få lite bättre skydd under orkanens framfart. Dessa var nu på väg tillbaka ner till Cape May för att återuppta sin trafik.

Vi beräknas möta våra bogserbåtar vid Walt Withman Bridge runt 16:15 lokal tid och lossningen drar igång redan i kväll. Det ska bli skönt att knyta fast båten en stund innan vi drar vidare upp mot Canada för lastning i Pointe au Pic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar