25 augusti 2011

Med fokus på IRENE

Just nu känns orkanen långt borta
Foto: Pontus Jönsson

ATLANTERHAVET
2011-08-25, kl 17:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Det mesta handlar om vädret och naturens makter när det diskuteras i mässar och dagrum just nu. Det som vi alla följer med spänning är hur den annalkande orkanen IRENE utvecklas. Enligt gårdagens prognoser skulle orkanens öga vara precis vid lotsplatsen för Philadelphia samtidigt med oss. Detta är naturligtvis inte ett alternativ så med anledning av den informationen beslutades att vi reducerar inte farten lika mycket som tänkt utan tar lots ett dygn tidigare för att på sätt befinna oss på "rätt" sida om orkanen och dessutom ligga till kaj redan när orkanen drar förbi utmed kusten.

Idag tror man att orkanen bromsar in lite vilket ger oss ytterligare marginal att slinka in före henne och dessutom tror man att hon kommer att avta lite i styrka innan hon når vårt närområde. Titta gärna på den här länken där ni hittar täta uppdateringar om IRENES framfart.

Som om orkan inte var nog så fick sig USA's ostkust en släng av en jordbävning häromdagen vilket inte heller tillhör vanligheterna. Skakande jord brukar ju mer höra västkusten till och blåsiga orkaner brukar ju härja mer i de södra delarna av USA. Just den här orkanen kommer förmodligen Florida klara sig helt ifrån medan såklart Karibien redan nu fått känna på hur IRENE hårdhänt handskas med omgivningarna under sitt korståg.

Täthetstest i poolen
Foto: Pontus Jönsson
Fast fortfarande har vi jättefint väder där vi befinner oss nu och igår bestämde sig Safety Officer Curt för att i samarbete med däckseleven Andrea testa tätheten på våra överlevnadsdräkter. Vad passar då bättre än att göra det i den nyss fyllda poolen ute på däck.

Ankomst Philadelphia på lördag nu alltså och vi hoppas att IRENE håller sig på förutspått spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar