13 augusti 2011

Tillsammans med "släkten" genom Kielkanalen

TransNjord låg i vårt kölvatten genom kanalen
Foto: Pontus Jönsson

OFF VLIELAND TSS, NORDSJÖN
2011-08-13, kl 12:00 svensk tid (12:00 lokal tid)Precis som väntat kunde vi avgå Schlutup redan på torsdagskvällen och jobbade oss under natten upp mot Kiel Pilot där vi plockade lots för att slussa in i Nord-Ostsee Kanal. Trots mina förhoppningar om bra väder så blev det en mulen och regnig tillställning. Vi slussade in samtidigt som vår "ingifta kusin" TransNjord och hon slog sedan följe med oss nästan hela kanalpassagen.

Släktträff i Holtenau
Foto: Pontus Jönsson
Till en början gick det bra och vi behövde inte vänta på några som helst fartyg vid mötesplatserna längs kanalen. Det såg ut att bli en väldigt snabb och smidig transit mot Brunsbüttel men det hela avslutades i moll genom att vi var tvungna att ligga och vänta strax innanför slussen i nästan 3 timmar. Detta på grund av att bara en av fyra slussar i Brunsbüttel gick att använda. Så borde stora och små fartyg fick trängas i den östra av de två nya slussarna.

Sent om sider kunde vi i alla fall sticka ut stäven i Elbe och tuffa vidare förbi Cuxhaven innan vi lämnade lots vid Elbe-bojen vid 21:30-tiden.

Nu lunkar vi på sakta ner mot Wandelaar Pilot Station där vi tar ombord vår lots för Zeebrugge i morgon förmiddag. Slutlastning för Philadelphia sker alltså där precis som vanligt i Atlant-svängen och vi hoppas sen på rysligt fint väder över Atlanterhavet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar