11 augusti 2011

Lastning i Lübeck

TransFighter lämnar ett tomrum efter sig allteftersom TransTimber och Finnhawk försvinner akteröver
Foto: Pontus Jönsson

LÜBECK - SCHLUTUP
2011-08-11, kl 18:00 svensk tid (18:00 lokal tid)Påmönstringsresan kantades mestadels av mörka moln och våta vägbanor. Inte idealiskt men ack så skönt väder att lämna bakom sig. Trodde vi i alla fall, det var ju lika regnigt och ruggigt nere i Lübeck när vi kom fram också.

Dagen började med uppstigning kl 06:45 och därefter blev jag hämtad av repen Lasse. Tillsammans susade vi ner mot södra Sverige som vi nådde i form av Helsingborg ett stycke efter 13. Där hämtade jag ut en hyrbil också samt att jag fick en medpassagerare i form av däckseleven Andrea. Efter att ha färjat över Öresund och Fehmarn kunde vi checka in i gaten som leder till Nordlandkai i Lübecks centralare delar.

Vi har lastat där under dagen och kl 16:00 hade vi lots ombord för en förhalning bort till Schlutup. Där ligger vi nu och fyller på med ytterligare last. Det blir dock ingen lång visit utan redan vid 22-tiden räknar vi med att vara klara och kunna avgå mot Kielkanalen.

Så morgondagen ser ut att bjuda på en kanalpassage på dagtid vilket får mig att hoppas att de regntunga skyarna har bytts ut mot klarblå himmel när jag slår upp korpgluggarna i morgon bitti. Det förhöjer själva kanalupplevelsen kan man säga.

2 kommentarer:

 1. Titta på en annan bild på er på denna länken
  http://www.luebeck-port-diary.de/

  Hälsningar
  Andreas

  SvaraRadera
 2. Det var ett bra tips. Trevlig sida!

  SvaraRadera